sOdep - Dan di sini detik itu bermula...




Thursday, July 03, 2008
RIndu

Ah rindunya aku nak balik kampung. Rindu kat abah, rindu kat anak buah dan rindu kat rumah yang menyimpan banyak kenangan dalam hidup aku.

Ubat abah aku dah belikan dua botol, biar ada spare kat rumah jangan kehabisan. 24 hb nie dia akan gi ke klinik lagi untuk buat check up bagi penyakit kencing manis peringkat awal tu.  Aku rasa risau sangat semenjak dia ada penyakit kencing manis tuh, hari tuh cuma yang aku tau cuma penyakit darah tinggi aje. Abah tu suka sangat minom air berkabonat, kan dah dapat kencing manis. Tapi sekarang dia kata keadaan kesihatan dia semakin baik, dah tak kerap kencing lagi dah. Mata dia pon tak kabor sangat cam sebelom tu. Syukurlah. Cuma dia sorang aje harta yang paling berharga yang aku ada. Orang yang paling aku sayang dalam dunia.

Aku mintak maaf pada Mr bos Encik Junaidix sebab tak dapat hadir ke Majlis Rapat kali nie. Walau apa pon aku tetap menyokong Msjbox dari belakang. Go go Jun, dan sori jugak kat Shai sebab tak dapat jumpa ko hari tuh sebab aku lebih berat untuk pulang ke kampung dari  menghadiri Majlis Rapat. Dan aku ada satu pertanya buat shai... boleh aku pinjam leptop baru tuu?? thehehehehe

Tugas menjaga booth dah pon berakhir hujung minggu lepas, aman balik hidup aku sekarang. Tak keruan hidup aku rasanya dalam dua bulan nie. 

Korang dah menonton filem sepi? aku masih belom ada kesempatan lagi. Tapi aku memang nak menonton filem tu. Sekarang aku tengah dengar satu lagu dari OST sepi, suara Gita Gutawa. Lirik dia dia paling mudah iaitu 'aaaaaaaaaaa aaaaa aaaaa' sahaja. Tapi melodi dia sangat membunuh aku, mata aku akan basah bila mendengar lagu nie dan aku akan jadi sedih. Melodi yang sangat meruntun perasaan sedih pada korang. Cuba lar korang cari. Malas plak rasanya nak masukkan link kat blog nie... kalau korang rajin korang cari dan dengar sendiri.  thehehehe  >klik sini untuk downlod<

Sekarang aku nak dengar lagu 'Sepi' nyanyian Yuni Shara plak. Meh ikot aku hanyati setiap bait lirik nie...

 Sepi
Yuni Shara


sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
namun berat beban di hidupku
biarkan saja biar saja
hanya ku yang tahu

sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap kuberdiri
oh! ada saatnya kubicara
bila hatiku t'lah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam


Posted at 3:17 pm by sodep
 

Tuesday, September 25, 2007
Bukak balik

salam semua... hari nie aku terpaksa bukak balik blog aku  yang lama nie di sebab kan blog aku di amanz tu tak buleh di perbaiki buat  masa ini... ape ape hal aku akan cuba perbaikinya secepat mungkin... 

Posted at 1:25 pm by sodep
 

Friday, March 23, 2007
Ninja Kunaharo: Misteri Wira Malam



aku baru saja membeli novel  tersebut... puas aku cari kat minerva jalan tunku abdul rahman.. tapi tak di jual...dua buku aku cari tapi takda... tujuan aku cari di sana sebab aku nak dapatkan diskaun 20% tu... kat sogo takda diskaun... jadi terpaksa lar jugak aku beli buku tu buku tu kat sogo... kenapa aku beli buku nie... sebab lokasi penceritaan di dalam novel nie adalah di kampung aku dan tempat aku di lahirkan... thehehe... bangga rasanya hati... jadi aku tak lepaskan peluang nie dan terus beli buku nie.... setakat apa yang aku baca... cara penulisan di dalam novel nie mudah aku baca dan faham... penulisnya Oshun Muhammad

semalam aku ada menghantar email kepada penulisnya... dan dia membalasnya... terima kasih kak Oshun Big Smile ... dia dibesarkan di langkap dan di sebab itu jugak dia memilih lokasi itu untuk novel sulung dia... ada di antara watak˛ yang di gunakan di dalam itu masih hidup dan aku sendiri kenal mereka... tapi sebenarnya cerita yang terkandung dalam novel tu memang tak melibatkan mana yang hidup atau yang mati... malah cerita yang di tulis tu adalah imaginasi penulis...

aku memula terkejut jugak... kalau itu sejarah kenapa aku tak pernah tau... kat kampung aku dulu ada ninja.. menarik ... Shades

kalau korang nak membeli novel nie... korang boleh cuba cari kat MPH... atau SOGO ker... sebab aku beli kat sogo.. harganya murah ajer.. RM 11.90 ... korang mampu... novel nie untuk remaja yang cam aku... remaja kertu... moerkekeke Wink

dibawah nie ada sedikit sinopsisnya...Tongue

Ninja Kunaharo: Misteri Wira Malam
( KarnaDya Solutions )
Price per Unit (piece): RM11.90
   
Puas Fadhilah dan Ismail, wartawan dan  jurugambar Berita Benar cuba mengorek rahsia tentang identiti Ninja Kunaharo, yang kini menjadi popular di kawasan Langkap, Perak. Dalam begitu, orang-orang kampung tidak senang jika identiti keahlian kumpulan Ninja itu dibongkar, kerana mereka takut kumpulan itu tidak mahu lagi menolong orang kampung yang berdepan dengan masalah.

Kemunculan Puan Siti Naimah dan anaknya Riana dari luar negara, telah memeriahkan kawasan perumahan di situ. Pelbagai perkara lucu dan mencuitkan hati telah berlaku,dan tentunya pembaca akan terhibur dengan perjalanan cerita ini yang penuh dengan humor dan kejadian-kejadian yang mendebarkan!

|

Posted at 9:55 am by sodep
 

Thursday, March 22, 2007
Kene tag

Menjawab tag dari abang acai ... kat bawah nie adalah gambar di meja kerja aku... meja buruk... nampak kemas siket sebab kerja dah siap... kalau banyak kerja... alamat sesak lar meja aku dengan plan plan...



aku bernasib naik sebab aku sorang jer yang pakai pc dengan flat screen... yang lain semua pakai moitor yang gedabak lagi... kalau tak lagi sempit lar meja aku nie... jabatan aku nie dah nak di renovate... tapi tah bila tah... sebab menunggu giliran sebab ada jabatan² lain dalam dbkl nie yang akan renovate jabatan diorang... takda apa yang spesel yang aku letakkan di atas meja aku tu.. jadi takda menda yang aku nak ceritakan.

Pasal tag yang kedua tu ... aku tak dapat nak jawab lar... sebab aku memang takda virtual pet lar... malas nak menjaganya lar.. alangkah diri sendiri pon tak terurus... thehehehe...

|

Posted at 9:16 am by sodep
 

Wednesday, March 21, 2007
kepala mengong..!!

adoilar... pepagi lagi kepala aku dah sakit nie... kene ujan sikit kot pagi tadi... padahal aku bawak payung.. tak plak aku kembangkan payung tu... mungkin aku pikir hujan tak lebat... adoilar...

nasib baik pagi  tadi sampai opis cam biasa... sebab aku risau jadi cam semalam.. bila time ujan ajer... time tu jugak lar jalan jem.. hampeh tol... semalam aku lewat... hari nie aku sampai sebelom kui lapan... syukur lar... aku malas nak hantar borang merah kat atas meja bos aku... ah... sekarang nie banyak ragam lar pasal kedatangan... kang menjawab lak aku dengan bos aku...

esok hari paling indah dalam hidup aku setelah sebulan lebih aku kekosongan... maksud aku kocek aku lar... moerkekeke...

takda apa yang aku nak tambah lagi... kepala sakit nie.. lagi pon takda idea nak isi apa dalam blog nie... huh...

|

Posted at 8:50 am by sodep
 

Monday, March 19, 2007
Sahabat

PeRSaHaBaTaN YaNg SeJaTi aKaN MeMBaWa KeRiNDuaN YaNg aBaDi. SeSuNgGuHnYa PeRSaHaBaTaN iTu LeBiH uNgGuL DaRi PeRCiNTaaN, TaNPa PeRSaHaBaTaN PeRCiNTaaN aKaN BeRaKHiR TeTaPi TaNPa PeRCiNTaaN, PeRSaHaBaTaN BoLeH KeKaL. oLeH iTu HaRGaiLaH PeRSaHaBaTaN YaNg TeRJaLiN. HaNTaRLaH PeSaNaN iNi KePaDa oRaNg YaNg aNDa TiDaK aKaN LuPa DaN HaNTaRKaN JuGa KePaDa oRaNg YaNg MeNgHaNTaR PeSaNaN iNi JiKa aNDa MeNgHaRGai PeRSaHaBaTaNNya. iNi aDaLaH PeSaNaN PeNDeK uNTuK MeNyaTaKaN YaNg aNDa SeNTiaSa MeNgiNGaTiNya

apa lagi.. kOpi pes lar dalam blog korang... menyatakan korang sahabat aku... thehehehe... mekasih..

|

Posted at 10:26 am by sodep
 

Friday, March 16, 2007
penat + sedih = mereng

   

Arrrghhh... lega... penat mata aku... kering terkebil kebil nie... mana tak nya.. seharaian aku menyiapkan kerja last mene brader nie... hampeh tol.. len kali jangan bagi kerja tu last menet.. aku yang jadi mangsanya.. akhirnya siap jugak...

hari nie aku rasa cam canggung sangat.. entah lar... aku pon tak tau kenapa... aku sedih... aku gembira... aku penat... adoilar... semua dah jadi satu... hujung minggu nie pasti bosan untuk aku...

tak sabar nak balik nie... hari kat luar masih hujan... camana nak balik nie... sapa nak tumpangkan payung sampai lrt... angkat tangan...

|

Posted at 4:49 pm by sodep
 

Thursday, March 15, 2007
bosan ah ding dong

      

aaaa... hari nie lupa lak pakai batik... perot lapor tapi rasa sebu.. sekarang nie aku ada masalah penghadaman lar... susah sangat nak sedawa.. bila salah makan perot aku kembong dengan angin... lepas tu aku akan muntah.. huhuhu... macam budak kecik lak kembong perot...

macam hari tu aku lansung hilang selera nak makan apa pon... even makanan kegemaran aku sebab bila teringat aje pasal makanan... aku mesti rasa nak muntah... sekarang dah ok sket... lagi satu aku takut nak minom susu... sebab bila aku minom aku akan sakit perut seminggu.. cirit birit dan muntah.... padahal aku memang jenis suka minom susu dengan yoget... adoilar.. perut aku dah makin tua... asik di sumbat dengan makanan ajer....

hari nie aku nak siapkan kerja kat atas meja aku nie.. dapat serentak... banyak lak tu... semua last minit... pastu nak siap esok... tercirit aku menyiapkan nyer... huh... hampeh tol... hari nie aku rasa cam tak seronok... bosan ah ding dong...

|

Posted at 8:00 am by sodep
 

Wednesday, March 14, 2007
cubaan terakhir...

memang tak berjaya.. cara yang terbaik adalah... dengan meletak kan html nyer di setiap penghujung entry... belasah lar..

|

Posted at 5:24 pm by sodep
 

Selamat bersara

huh.. kenyang nye.. kitorang kat pejabat nie baru meraikan majlis persaraan buat sorang staff kat bahagian kitorang nie... abang osman... aku tengok dia nanges tadi..  sedih agaknya sebab dia dah berkhidmat kat jabatan nie dah berpuluh tahun... kerja dah jadi  darah daging... aku tumpang sedih sebab kehilangan sorang staff yang sporting.... abang osman nie memang best dan tak berkira orang nie... suka bawak makanan... thehehehe...


aku dengan abang osman

tengah hari ni jimat siket makanan sebab dah  melantak dua pinggan bihun dan karipap... karipap abang nasir paling best..  lepas makan nie rasa ngantuk lak.. adeh... dapat lelap nie best nyer...


hadiah yang aku balut untuk abg osman


berdiri tu encik mad, tudung kuning tu ita sebelahnya zarina

kat atas tu antara gambar yang aku ada... ada beberapa camera lagi yang aku belom dapatkan gambar nyer..  ita dengan ina tu sama position dengan aku... kami unit dalaman...

Posted at 11:08 am by sodep
[ 1 Dah komen ]  

Next Page


apersal ketawa nie


NAME :D Asri aka Bell
OPIS! :D dBKL
BIRTHDAY :D 16 Oktober 1980

Anggap saja aku seorang pendusta... hanya membual cinta dalam nafsu kata-kata... Jika duriku menorehkan luka... hadapilah aku selayaknya manusia...


online


[ Lihat bukutamu ]
[ Tulis bukutamu ]
   

<< August 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

sodep - Link Me To Your Weblog !!!

A [Ashraff] [Amanz] [azlie] [aishah] [andrew] [azkam] [afitri] [ako] [Abahmuda] [activ8ions] [ard1z] [affendi] [Ars] [Anga] B [burOkk] [Burn] [bobooi] [byksongeh] [bangagus] [bobooi] [bAi] C [CikDiari] [cyberstar] [cteaz] [cutesmily ] [chika] [chot] D [dak^kecik] [dheqchik] [deanz] [dwicrazy] [Dingy] [duck] [dragon] [dayu] E [eisz] [eastmail] [eyah] F [fazam] [firdee] [famia] [fazari] [fird] G [gadafi] H [hisah] [hafizas'ari] [hans-isaac] [honey] [hairee] [hafizx] I [iemah] [iyandz] [iera] [iza] J [Junaidix] [jemyjenab] K [kaseh] [kelambu] [krol] [kembor] [kuncup] [katarsis] [kasihalyza] [K.I.T.A] L [lope] [lizza] M [MyBigBrother] [Msjboxcomunity] [mely] [mizzgurl] [m!m!e] [mE] [mG] [mael] N [nur_adrianna] [noush] [Nash] P [pkadok] [pinat80] [pixie] R [RyZaL] [romzie] [rjuna] S [skruemas] [spiral] [sajeaje] [shai] [syira] [slackerzrule] [syahsokai] T [tapir] [teruterubozu] W [wirawanterulung] [waikiki] Y [Yatt's] [Yna] Z [6ixer] [zali] [zul] [akandatang]





rss feed