Tuesday, March 13, 2007
aku dah dapat dah...

aku dah tengok dah citer mukhsin.. citer yang ringan... cerita yang penoh gelak ketawa bila kita menontonnya.. ada di selitkan unsur unsur sedih... tapi aku rasa cam tak puas tengok citer nie.. rasa cam nak lagi... dan sekarang nie plak aku tak sabar nak tunggu filem terbaru yasmin iaitu 'mualaf'...

waktu aku menonton citer tu aku jatuh  hati pada dua buah lagu yang di gunakan di dalam filem tu... satu lagu 'keroncong hujan' dan satu lagi 'ne me quitte pas' yang di nyanyikan oleh nina simone... lagu ne me quitte pas tu aku dah dapat... syedap dan sedih... tapi camana aku nak dapatkan 'keroncong hujan' tu... jenuh aku cari... jadi sesiapa yang ada lagu keroncong hujan tu sila emailkan kepada aku di budakbunian@gmail.com plz...


gambar kat a famosa kat melaka sabtu lepas

aku baru jer dapat menonton 'dreamgirl'.. terima kasih sebab ed beli dvd tu kalau tak memang aku tak dapat tengok lar... nak tengok kat panggung takda kawan lak... best jugak citer nyer... aku kagum dengan bakat jenifer hudson... aku dah pon download  semua lagu dari OST dreamgirl tu... best giler... kalau lar dapat skill nyanyi cam tu...huh... termimpi mimpi aku malam tadi...


jakun sebab pergi pertama kali... thehehehe

jap lagi nak burn semua lagu tu dalam cd... boleh dengar kat rumah... bestnyer... af pon dah mula.. balik rumah ajer mesti aku kejar diari jer lepas nie... penyakit aku yang setahun sekali tu dah muncol balik... hiks.. adoilar...


terima kasih kat Ed sebab bawak gi jenjalan

bosan nyer dok kat opis nie... kerja dah siap.. nak merayap takda tujuan.. poket dah kocong nie... adeh... aku nak buat ape nie ek...

Posted at 8:14 am by sodep
[ 1 Dah komen ]  

Friday, March 09, 2007
kene tag


warrghh... aku kene tag oleh syah , kalau tak nak buat boleh tak syah... moerkekeke.. tapi takpe.. nasib baik mudah ajer.. kalau tak maleh aku nak buat nyer... moerkekekeke...

kalau korang nak tau kat atas tu lar destop aku... aku tak tau nak cakap ia melambang kan aku nie seorang 'apa' tapi korang nilai lah.. thehehe...

dan mangsa berikutnyer ada 'kamu' ( sambil meluruskan jari telunjuk menghala ke batang idong sesiapa yang membaca blog nie :D )

Posted at 8:23 am by sodep
[ 4 Dah komen ]  

Thursday, March 08, 2007
Heroes



aku nak layan citer nie.. wahahaha.. mekaseh kat mael sebab bg akus edut citer nie kat pc dia.. tq bro...

Posted at 11:19 am by sodep
[ 1 Dah komen ]  

Wednesday, March 07, 2007
kebosanan melampau



TENGOK APA... ORANG TENGAH BOSAN NIE TAU TAK...
COCOK BIJIK MATA TU KARANG...!!  THEHEHEHEHE....


Posted at 11:30 am by sodep
[ 2 Dah komen ]  

Tuesday, March 06, 2007
Takziah..

Di sini aku ingin mengucapkan takziah buat adik sahabat aku di kampung...Fendi..  yang telah kembali ke rahmatullah.. aku tak clear bila waktu nya... aku cuma dapat sms dari elmi pagi tadi waktu aku nak pergi kerja... sempat aku call elmi dan ucapkan takziah atas pemergian adik nya...

Fendi mendapat kecelakaan sewaktu menunggang motosikal di simpang pulai... dia terbabas di simpang dan mendapat kecederaan di kepala... lama jugak pendi berpantang ajal... sewaktu mak aku meninggal dunia bulan lepas, Fendi masih koma...

Apa pun aku ucapkan takziah buat Elmi Nizam dan keluarga... maafkan aku sebab tak dapat balik kampung...

Kengkawan semua.. mari kita sedekahkan Al-Fatihah buat allahyarham dan buat keluarga yang telah tiada...

Al-Fatihah


Posted at 3:05 pm by sodep
[ Komen di sini..!! ]  

Monday, March 05, 2007
sOjuk..

   



apa kaitan gambar kat atas tu dengan entry.. thehehehe... memang takda... gambar kat atas tu sengaja aku letak... aktiviti aku hari sabtu lepas adalah makan sambil menyanyi di redbox ria sogo bersama 3 orang lagi kawan aku yang bersuara sungguh superb... thehehehe... aku paling minat dengan suara rusdi yang terserlah ke 'rnb' annyer... nak suruh dia masuk AF dah terlebih umor lak.. sama lar jugak cam aku.. tahun nie tahun akhir.. dah takda can lepas nie.. moerkekeke

ahad lak aku dok rumah sepanjang hari sambil tengok tv... tukar tukar semua chanel yang ada kat astro tu... petang tido... maghrib bangun mandi dan sambung tengok tv...

pagi tadi bangun gi kerja cam biasa... tengah sonok iron baju dan hampir siap.. tetiba ada lak setumpuk kuning kat baju biru aku tu.. adoilar... naper lar aku tak nampak waktu mula iron baju tu.. dah nak siap baru muncol lak.. terpaksa iron baju lain... bersiap sepantas kilat .. turun lif dan berlumba jalan kaki mengejar bas... nasib baik sempat.. kalau tak lambat lar hari nie ke opis..

waktu dalam train ada menda kelakar aku dengar.. rasa cam nak gelak besar.. tapi semua penumpang buat muka selamba... thehehe.. bukan apa... driver star lrt tu lar... waktu nak berenti kat salak selatan dia ada bg pengumuman... yang best nyer bila dia sebut tasik selatan bunyinyer cam nie ' tasik selate' ... terserlah kekelantannannyer... thehehehehe

adeh... kebas tangan aku menekan kebod nie.. sejuk kat opis nie tahap melampau... dah lar perot  lapor tak brekpes lagi nie... tak sabor nak kuar makan tengah hari nie... adoilar.. sOjuk...

*semalam ahad 4/3/07 jam 4.05 aku teringat di tarikh dan hari yang sama jugak lar hidup aku telah berubah buat selama lamanya... tarikh takkan aku lupa.. hari pemergian mak yang tercinta...


Posted at 9:29 am by sodep
[ Komen di sini..!! ]  

Friday, March 02, 2007
rindu..



aahhh.. rindunyer aku pada mak.. saban malam sebelum aku tidor.. akan ku hadiah kan sepotong surah buat mak... setiap kali jugak aku cuba simpan rasa rindu tu... cuma elak dari terus terfikir... padahal semakin hari semakin membuak buak perasaan rindu tu... akhirnya tak terbendung lagi... aku menangis...

aku menangis sepuasnya bila mengenangkan saat saat manis bersama mak... a'as rindu sangat ngan mak... tapi mak dah takda... sukar rasanya untuk aku terima kenyataan yang mak dah kembali kepangkuan ilahi... meninggalkan kami... rasa belum cukup lagi aku membalas segala jasa mak aku melahir dan membesar aku... belum puas lagi aku bermanja... ahhh.. aku rindu...

rindunya air tangan mak... mak tau apa yang aku suka makan... takda sapa yang boleh menandingi masakan mak... humm..

walau aku merintih macam mana pon mak takkan boleh kembali... aku redha dia pergi.. memang aku tak sedih kerana sudah cukup penderitaan yang dia alami... cuma .... aku rindu... rinduuuu....


Posted at 10:15 am by sodep
[ 4 Dah komen ]  

Thursday, March 01, 2007
ilang dah....

alhamdulillah.. hilang dah sakit kepala aku.. dari semalam aku menanggung sakit kepala nie.. sampai ke pagi tadi..  lepas jer sarapan dan telan sebiji uphamol... tak lama lepas tu terus ilang sakit kepala aku... yey... boleh lar aku ngadap pc nie untuk sehari suntuk lagi..  hiks..

plan ujung minggu nie terpaksa kensel.. arrghh.. aku salah tarikh rupanya... jadi hujung minggu nie aku ada kat KL... nak buat apa ek.. sayang.. b nak gi redbox boleh tak... moerkekekeke...


Posted at 9:23 am by sodep
[ Komen di sini..!! ]  

Wednesday, February 28, 2007
Tiga Malam Tiada Bintang

Kasih.. maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih.. engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya

Tiga malam tanpa bintang
Dan diriku dihimpit penyesalan
Arah tuju kian fana
Kerna hilangnya nyawa dia
Bagaikan siang diselubung gerhana

Kembalikan senda tawa
Pulangkanlah manis disenyum manja
Ku pahatkan keinsafan
Dan patrikan kesetiaan
Sehingga tarikh menafikan nyawa

Kasih.. maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih.. engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya

Kasih…


*lirik yang telah di apdet..

untuk download lagu nie sila ke lagubaru.net

lirik kat atas tu takda kait mengait pon pada idop aku atau sesiapa... saja aku letakkan dalam blog aku nie sebab aku suka dengar lagu fiq tu.. tak lar teruk sangat vocal dia..

urgghhh... sejuk nyer suhu kat opis nie... menggigil aku di buatnyer.. sampai ke tulang rasanya... ni semua bebudak mentenen tu gi servis ekon tu lar... adoilar... ngantuk aku di buat nyer.. pedih mata aku dok ngadap pc nie.. adoilar... sesapa yang sudi untuk menghangat kan aku .. hangat lebih dari biasa... sila lah datang kat aku nie.. hiks...

dalam hati nie aku rindu sangat kat orang yang jauh nun di sana.. mungkin hujung minggu nie aku nak gi jumpa dia.. sebab berapa minggu aku tak jumpa kekaseh hati... thehehehe... dah lama tak berjiwang bercintan cintun dalam blog nie.. yer lah .. memandang kan aku selalu di selubungi pilu dan kesedihan.. dia lah yang selalu mendengar aku merintih dan menangis.. mekacih cayang... b cayang dia..

perot aku lapor gila waktu aku buat entry nie.. adeh.. pagi  tadi tak sempat nak sarapan sebab ada meeting.. tak sabornyer nak kuar makan tengah hari nie.. tapi dengan sape... huhuhuhu... sesapa nak temankan aku makan lak.. sila datang ke opis aku dengan kadar segera... sekarang jugek... hiks...


Posted at 10:30 am by sodep
[ Komen di sini..!! ]  

Tuesday, February 27, 2007
sian abah aku...

hari nie baru ada kesempatan nak adpet blog... bukan takda masa.. entah lar.. mungkin malas kot... tah kenapa lak sejak beberapa bulan yang lepas aku jadi malas sangat nak update blog... blog nie lah tempat aku mengadu segala macam masalah... tapi sekarang sunyi sepi.. lagi pon dah takda sapa nak bertandang berkongsi cerita dengan aku pon... khan...

semalam aku sebok mendonlod album penuh kaer... best jugak album nyer.. sehari suntuk aku mendonlod memandangkan tahap kelajuaan internet yang cam cipan bunting berjoging.. hampeh tol... aku dah dengar album nita dan yang paling best adalah karen... best giloz.. memang berbeza lar dari artis˛ tempatan yang lain... aku suka.. terima kasih ednelz sebab mendapatkan semua lagu lagu baru yang best.

hujung minggu lepas lak aku balik kampung jumpa abah dan adik beradik aku... aku tengok abah macam semakin terbeban dengan masalah yang melingkari hidup.. terus terang aku rasa bebetul terhimpit dan tertekan mengenangkan masalah yang aku hadapi... aku nak sangat bantu dan itu adalah tanggung jawab aku sebagai seorang anak... tapi... aku tak upaya... ku tak berupaya...

abah maafkan a'as sebab tak mampu jadi anak yang terbaik buat apa... sampai kan a'as dah kerja pon a'as tak mampu nak meringankan beban abah... a'as kesal bah a'as kesal sangat.... sepanjang aku ada kat kampung memang aku selalu rasa sedih bila melihat abah... kalau lar adik adik aku seperti orang lain yang mahu berusaha untuk bekerja dan merubah taraf hidup... ahhh.. dah puas aku berleter...  tapi nampak gayanya.... hampa....

aku sekarang risau dengan kesihatan dia pulak.. waktu aku balik hari tu aku tengok dia sakit kepala... mungkin dia terlalu banyak berfikir kot.. entah lah... tapi sekarang dia makin peka dengan tahap kesihatan dia... aper aper hal dia akan terus ke hospital...

setiap hari aku akan call dia untuk pastikan dia tak apa apa... kalau abah takda aku tak tau lar... mampukah aku menjalankan tanggung jawab aku sebagai anak sulung yang paling tua dalam keluarga... arrghh... sekarang aku dah terasa beratnya beban yang abah aku tanggung sejak dari dulu lagi...

satu perkara lagi... waktu dalam perjalanan balik ke KL hari ahad lepas jam tujuh... tempat duduk aku ada muntah yang baru.. basah lagi... bluek :P .... hampeh tol... aku turun dan bagi tau pada staff transnasional tu pasal muntah tu... ada ke patut dia suruh lap dan lapek ajer dan duduk... bongok tol lar... aku ke patut buat semua tu.. dan dia nak suruh aku duduk atas muntah tu... cam sial jer...

pastu aku bercakap dengan sepupu aku yang memang bekerja  di situ mengharapkan dia akan bersihkan semua tu... kalau tak dia pon suruh lar cleaner buat ke haper... heemmm... haram di buatnyer.. siap suruh aku tunggu kalau ada seat yang kosong duduk jer tempat tu ..  katanya... memang tu lar yang aku buat... berdebar jugak jantong aku sebab aku dah ambik seat orang... kesian sorang brader tu.. aku tau seat yang aku ambik tu adalah seat dia.. dan dia terduduk tempat muntah tu... arrghh... maafkan aku.. tu semua pasa pengurusan transnasional yang tah haper haper...

aah... malas aku nak ingat perkara yang menyakitkan hati tu.. sekarang aku nak isi borang merah kat atas meja nie.. bulan depan kat opis aku nie akan menggunakan e-akses sepenuh nyer.. sekarang nie aku kene isi borang merah nie sebab bulan lepas aku tak thumb print sekali.. ah.. makin rumit borang nie.. bukan makin menyenang kan... hampeh tol...


Posted at 8:49 am by sodep
[ 3 Dah komen ]  

Previous Page Next Page


apersal ketawa nie


NAME :D Asri aka Bell
OPIS! :D dBKL
BIRTHDAY :D 16 Oktober 1980

Anggap saja aku seorang pendusta... hanya membual cinta dalam nafsu kata-kata... Jika duriku menorehkan luka... hadapilah aku selayaknya manusia...


online


[ Lihat bukutamu ]
[ Tulis bukutamu ]
   

<< August 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

sodep - Link Me To Your Weblog !!!

A [Ashraff] [Amanz] [azlie] [aishah] [andrew] [azkam] [afitri] [ako] [Abahmuda] [activ8ions] [ard1z] [affendi] [Ars] [Anga] B [burOkk] [Burn] [bobooi] [byksongeh] [bangagus] [bobooi] [bAi] C [CikDiari] [cyberstar] [cteaz] [cutesmily ] [chika] [chot] D [dak^kecik] [dheqchik] [deanz] [dwicrazy] [Dingy] [duck] [dragon] [dayu] E [eisz] [eastmail] [eyah] F [fazam] [firdee] [famia] [fazari] [fird] G [gadafi] H [hisah] [hafizas'ari] [hans-isaac] [honey] [hairee] [hafizx] I [iemah] [iyandz] [iera] [iza] J [Junaidix] [jemyjenab] K [kaseh] [kelambu] [krol] [kembor] [kuncup] [katarsis] [kasihalyza] [K.I.T.A] L [lope] [lizza] M [MyBigBrother] [Msjboxcomunity] [mely] [mizzgurl] [m!m!e] [mE] [mG] [mael] N [nur_adrianna] [noush] [Nash] P [pkadok] [pinat80] [pixie] R [RyZaL] [romzie] [rjuna] S [skruemas] [spiral] [sajeaje] [shai] [syira] [slackerzrule] [syahsokai] T [tapir] [teruterubozu] W [wirawanterulung] [waikiki] Y [Yatt's] [Yna] Z [6ixer] [zali] [zul] [akandatang]





rss feed